Mar
23

Before: The Original Garage Front ViewThe changing needs of their multigenerational family inspired these homeowners to call Slocum Hall Design Group to design an addition to their 1930’s Colonial home on West Newton Hill. The young physicians with two children wanted to create spacious quarters separated from the main house for the grandmother who moved in to help with childcare, while also adding to the utility of the garage.

Before: The Original Garage Side View

Before

The primary aesthetic directive was to work with the existing exterior and create an addition that blended seamlessly with their home in both form and function. Working with both generations, we added features that made the new in-law space both aesthetically pleasing and functional for an active woman in her 70’s, looking to age in place. We took design cues from the existing home to make the large addition feel like it belongs utilizing synthetic slate to match the roof of the main house and borrowing other prominent design elements. The result is a two-car Garage with a separate-entry Mudroom on the main floor, a comfortable in-law apartment on the second floor, and an updated exterior that blends perfectly with the home’s 1930’s aesthetic.

After: A Sympathetic Garage Addition

After: A Mudroom, Garage and In-Law Soace