Residence on Forest Newton, MA

Renovation/Addition

Award-winning renovation of a classic Tudor Revival home — Located on West Newton Hill, the developers of this residence desired additional space while preserving the aesthetic value of the property. The primary goal for the addition was to provide additional living space to maximize the marketability of the property. We pushed out the rear wall of the house by ten feet, reconfigured the existing spaces and added a new three-car garage under a grand Family Room, filling in the area that was originally occupied by the driveway. In an effort to unify the existing house with the new addition, we used the harvested brick from the demolished portion of the house as well as replicated the existing stucco, timber trim and copper details to ensure seamless integration of the old and new.

This project has been awarded the Newton Preservation Award by the Newton Historical Society.