Residence on Bellevue Newton, MA

Renovation/Addition

Honoring the history of this turn-of-the-century Newton Neo-Classical Revival while updating its function for modern living posed distinct challenges and opportunities.  Ultimately, the goal of this project was to thoughtfully preserve the home’s historic merits and rich character while providing its owners, a young family of six, modern functionality and convenience.

Achieving that goal required a careful balance of painstaking preservation of the formal living spaces including the Drawing Room, Double Parlor, Dining Room and Billiards Room; renovating the kitchen and bathrooms, and the basement which now includes a Family Room, Gym, Home Theatre, Steam Room and Hair Salon; and adding an attached three-bay Garage with a bonus space above, serving as both a Play Space for the four children and as Guest Accommodations.

The Residence On Bellevue is the proud recipient of the Builders & Remodelers Association of Greater Boston 2018 PRISM Award for Best Historical Renovation.