Residence on Kenrick Newton, MA

Renovation/Addition

Located on a prominent street in Newton, the owners of this home were seeking additional space for their growing family yet wanted to preserve the aesthetic value of their stately home. Thinking outside of the box, we converted the existing two-car garage into a beautiful step down, tray-ceilinged family room and added the new 3-car garage structure beyond.  Two additional bedrooms and a bathroom were added on the second floor.

In order to create a seamless integration of the old and new exterior, we used the harvested brick from the demolished portion of the house and replicated the existing stucco, timber trim and copper.  We then carefully sited landscape walls and a bluestone patio to help define the newly created living space from its previous use as a garage.