Back to Portfolio

Wellesley New Construction – Sports Barn & Guest House Wellesley, MA

New Construction

When our longstanding clients acquired land adjacent to their current home (a home we helped them renovate!), they retained us again, this time to design a Guest House and Sports Barn. The program was to create two structures on the property.  One was designed to accommodate a Guest Apartment, extra garage parking and a ‘Lodge Room’ similar to one at their favorite Vermont hotel.  By using a steel framed super-structure, we were able to create a large, uninterrupted, quite dramatic entertaining space. The second structure was intended to look like a barn, and houses a Basketball Court on the main floor, and a turf space and locker rooms on the lower level, for their four athletic sons.

We referenced the main house for the exterior design of these out-buildings, adding details to elevate the appearance; like the arched window that breaks the cornice of the gambrel’s gable-end, and barn-inspired touches to augment the aesthetic.